1.9.06

Eerste schooldag

Voor het eerst is Dries vandaag naar school geweest.
Hij zit in het instapklasje/eerste kleuterklas bij Juf Mie, in de Sint-Pietersschool te Korbeek-Lo.

Al een tijdje keek hij er naar uit om naar school te gaan, en op de kennismakingsdag op 29/08 hadden we zelfs moeite om hem weer mee naar huis te krijgen.

Vanmorgen waren we al vroeg in de weer om Dries klaar te maken. Eerst een stevig ontbijt, daarna jas aan en rugzak nakijken of alles er in zit, en dan waren we klaar om te vertrekken.
Met de fiets (en Dries in de kar achter de fiets van papa) reden we naar Korbeek-Lo.
Op de speelplaats werden we al onmiddellijk verwelkomd door de juffen van de school, maar Dries wilde direct naar zijn klasje gaan, want hij wist nog dat hij daar met de auto's en het andere speelgoed kon spelen.
Juf Mie was al in haar klas en heette ons hartelijk welkom.
Dries en de andere kleuters waren onmiddellijk geboeid door al het speelgoed in de klas. Slechts enkele kinderen waren een beetje triest.
Van uit de klas keken we nog naar het toneelstukje dat de juffen en de meesters van de lagere school hadden voorbereid om de kinderen welkom te heten. Vooral het mooie liedje dat ze samen zongen, boeide de kleutertjes in de instapklas.

Na het toneelstukje was het tijd om afscheid te nemen. Een kusje voor mama en papa, en Dries was al weer aan het spelen in de klas. Enkele andere kindjes hadden wat meer moeite met het afscheid, maar het waren geen hartverscheurende taferelen.

's Middags zijn we Dries gaan halen, omdat we nog niet zeker waren dat hij direct een hele dag op school wel zou volhouden. De juf vertelde ons dat Dries de hele voormiddag heel flink geweest was, en dat hij het zeker in de namiddag fijn zou vinden om terug te komen.
We reden met de fiets naar huis om gauw een boterham te eten, en moesten met de auto terug naar school rijden om niet te laat te komen.
Net op tijd waren we weer aan het klasje : de kinderen gingen net naar binnen, en waren nog een snaar het toilet aan het gaan. Dries liep direct ook naar de toiletten en ging helemaal alleen nog een plasje doen. Daarna gingen de kinderen binnen in de klas om wat te rusten, en gingen wij weer naar huis.
Om half vier stond Dries ons al op te wachten in de gang, en de juf vertelde ons dat hij een van de flinkste kinderen uit haar klasje was.

Je kan je wel inbeelden hoe fier we nu zijn !
Op Flickr vind je wat foto's van de eerste schooldag, maar ook op de website van de school zijn er al vele foto's te zien.